SGI o2 only capturing a tiny portion of video with errors.

Video, software tools and techniques on SGI systems.
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
Jake_teh_fox
Posts: 5
Joined: Thu Jun 14, 2012 8:43 am

SGI o2 only capturing a tiny portion of video with errors.

Unread postby Jake_teh_fox » Thu Jun 14, 2012 6:35 pm

When I record video from the side panels with mediarecorder on my SGI o2, only a tiny portion is encoded when done recording and I get this error:

"Cannot map buffer for image conversion.
DM_IMAGE_COMPRESSION"

I'm using SGI JPEG, 30fps, full NTSC.

I'm using it on a 175mhz r10k with 128mb RAM and IRIX 6.5.30 btw, and it encodes fine for a sec or 2.

diegel
Posts: 278
Joined: Tue Nov 17, 2009 2:08 am
Location: Hamburg, Germany

Re: SGI o2 only capturing a tiny portion of video with error

Unread postby diegel » Thu Jun 14, 2012 11:59 pm

That's what I wrote in your other thread. If I remember correctly, I have seen the the same error when I tried this with Irix 6.5.30. It works for me with Irix 6.5.22, but I also have 1GB RAM installed.
:Tezro: :Fuel: :Octane2: :Octane: :Onyx2: :O2+: :O2: :Indy: :Indigo: :Cube:

Jake_teh_fox
Posts: 5
Joined: Thu Jun 14, 2012 8:43 am

Re: SGI o2 only capturing a tiny portion of video with error

Unread postby Jake_teh_fox » Mon Jun 18, 2012 8:52 am

diegel wrote:That's what I wrote in your other thread. If I remember correctly, I have seen the the same error when I tried this with Irix 6.5.30. It works for me with Irix 6.5.22, but I also have 1GB RAM installed.

I just downgraded to 6.5.15 and it's still crapping out with the same settings....I'd put more ram in it but all the ram on eBay is so expensive.

SAQ
Posts: 5758
Joined: Wed Jul 19, 2006 8:37 am
Location: Renton, WA

Re: SGI o2 only capturing a tiny portion of video with error

Unread postby SAQ » Fri Oct 12, 2012 7:52 am

I know that I've heard 150MHz R10k had video capture issues, and I have a lingering suspicion that 175 might have as well.
Damn the torpedoes, full speed ahead!

There are those who say I'm a bit of a curmudgeon. To them I reply: "GET OFF MY LAWN!"

:Indigo: :Octane: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Indy: :PI: :O3x0: :ChallengeL: :O2000R: (single-CM)

User avatar
josehill
Moderator
Moderator
Posts: 3028
Joined: Mon Jun 06, 2005 9:53 pm
Location: New England, USA
Contact:

Re: SGI o2 only capturing a tiny portion of video with error

Unread postby josehill » Fri Oct 12, 2012 8:39 am

SAQ wrote:I know that I've heard 150MHz R10k had video capture issues, and I have a lingering suspicion that 175 might have as well.

It's been a long time, but that's my recollection, too. IIRC, for the R10k, 195 MHz was the minimum workable configuration.

User avatar
canavan
Posts: 754
Joined: Mon Jul 21, 2003 6:19 am

Re: SGI o2 only capturing a tiny portion of video with error

Unread postby canavan » Sat Oct 27, 2012 6:37 am

Indeed, the 195MHz is the minimum for an R10k O2 to reliably capture video, according to e.g. Alexis Cousein:
http://groups.google.com/group/comp.sys ... 093dbed7b0

I think I still have a spare 195MHz CPU somewhere in a drawer, you can have it for 10 EUR plus shipping from germany...

SAQ
Posts: 5758
Joined: Wed Jul 19, 2006 8:37 am
Location: Renton, WA

Re: SGI o2 only capturing a tiny portion of video with error

Unread postby SAQ » Sun Oct 28, 2012 11:18 am

canavan wrote:Indeed, the 195MHz is the minimum for an R10k O2 to reliably capture video, according to e.g. Alexis Cousein:
http://groups.google.com/group/comp.sys ... 093dbed7b0

I think I still have a spare 195MHz CPU somewhere in a drawer, you can have it for 10 EUR plus shipping from germany...



Note that I'm not saying that the CPU is definitely the problem here, just that it's pointless to spend a lot of time troubleshooting an error on something that's known not to work anyway. He may still need to mess around with it even after upgrading.
Damn the torpedoes, full speed ahead!

There are those who say I'm a bit of a curmudgeon. To them I reply: "GET OFF MY LAWN!"

:Indigo: :Octane: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Indy: :PI: :O3x0: :ChallengeL: :O2000R: (single-CM)

User avatar
recondas
Moderator
Moderator
Posts: 5278
Joined: Sun Jun 06, 2004 5:55 pm
Location: NC - USA

Re: SGI o2 only capturing a tiny portion of video with error

Unread postby recondas » Sun Oct 28, 2012 12:05 pm

A couple of years ago kshcsuf created an alternative O2 video capture app called pjcap.

No specific mentions 175Mhz O2s, but pjcap seems to have been reasonably well-received at the time. At the time it was offered was I no longer using an O2 (so I can't offer personal experience).

The original d/l links look dead - but neko attached a copy to a post (on the second page): viewtopic.php?f=16&t=16722588
***********************************************************************
Welcome to ARMLand - 0/0x0d00
running...(sherwood-root 0607201829)
* InfiniteReality/Reality Software, IRIX 6.5 Release *
***********************************************************************


Return to “SGI: Video”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests