Accelgraphics Eclipse PCI

Additional operating system/hardware discussion (Windows, Linux, *BSD and others)
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
User avatar
zahal
Posts: 839
Joined: Fri May 27, 2005 11:43 am

Accelgraphics Eclipse PCI

Unread postby zahal » Thu Jan 15, 2015 5:31 pm

Came upon a working Accelgraphics Eclipse PCI, but finding the drivers seems like finding a needle in a haystack.
I plugged into a Win98 box (since the card is from that era), but I only get limited VGA.

Does anyone know if W2k includes the drivers, or if there is a link to them?

The card is full length, with a daughterboard and a populated DIMM slot. Seems to be the 32MB versión that came with high end Alpha workstations.
Sitting in a room.....thinkin' shit up. :evil:

:O2: 400MHz R12k - :320: Dual 600MHz PIII - HP Alphaserver DS15 - Digital DECstation5000/133 - Dell T3500 - Apple G4 Cube dual 500MHz/GF6200 - Newton Messagepad 2100 - Apple PowerBook 2400c/G3@240 - Apple PowerMacintosh 6100/66 - Apple PowerMacintosh 6500/G3@500MHz - Apple Workgroup Server 9150/120 G3@280 - Apple Macintosh IIfx - Apple Macintosh LC475 (OC Full 040 33MHz) - Apple Macintosh Color Classic (Full 040 40Mhz Mystic upgrade) - Sun Cobalt Cube 3 - EBOX 3300A-JSK - Tadpole RDI UltraBook IIi - Compaq Armada 4120 - Digital HiNote Ultra II - HP OmniBook 425 - HP 200LX - Crossbeam C12

User avatar
GL1zdA
Donor
Donor
Posts: 427
Joined: Thu Dec 31, 2009 3:18 pm
Location: Warsaw, PL

Re: Accelgraphics Eclipse PCI

Unread postby GL1zdA » Thu Jan 15, 2015 10:27 pm

There are only NT drivers:
ftp://ftp.es.com/drivers/AccelECLIPSE/

I've had one, with unpopulated DIMM slot (it's CD-RAM as far as I can remember). Crashed NT during boot on my 164LX Alpha as soon as I've installed drivers.
:PI: :Indigo: :Indigo: :Indigo: :Indy: :Indy: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Octane: :Fuel: :540:

User avatar
zahal
Posts: 839
Joined: Fri May 27, 2005 11:43 am

Re: Accelgraphics Eclipse PCI

Unread postby zahal » Sun Jan 25, 2015 4:10 pm

Thanks for the link. Installed in the Win98 box and could not get it working other than basic settings.
I'll try on W2k when I get my VW320 running.
Sitting in a room.....thinkin' shit up. :evil:

:O2: 400MHz R12k - :320: Dual 600MHz PIII - HP Alphaserver DS15 - Digital DECstation5000/133 - Dell T3500 - Apple G4 Cube dual 500MHz/GF6200 - Newton Messagepad 2100 - Apple PowerBook 2400c/G3@240 - Apple PowerMacintosh 6100/66 - Apple PowerMacintosh 6500/G3@500MHz - Apple Workgroup Server 9150/120 G3@280 - Apple Macintosh IIfx - Apple Macintosh LC475 (OC Full 040 33MHz) - Apple Macintosh Color Classic (Full 040 40Mhz Mystic upgrade) - Sun Cobalt Cube 3 - EBOX 3300A-JSK - Tadpole RDI UltraBook IIi - Compaq Armada 4120 - Digital HiNote Ultra II - HP OmniBook 425 - HP 200LX - Crossbeam C12

User avatar
mattst88
Posts: 405
Joined: Wed Jul 13, 2005 9:54 am
Location: Hillsboro, OR
Contact:

Re: Accelgraphics Eclipse PCI

Unread postby mattst88 » Sat Mar 28, 2015 9:36 pm

I have one of these cards. Is there something interesting about it?

Edit: Yeah, I've got one with the 16 MB DIMM.

GL1zdA wrote:There are only NT drivers:
ftp://ftp.es.com/drivers/AccelECLIPSE/


Requires a username and password?
My computers (incomplete)

User avatar
GL1zdA
Donor
Donor
Posts: 427
Joined: Thu Dec 31, 2009 3:18 pm
Location: Warsaw, PL

Re: Accelgraphics Eclipse PCI

Unread postby GL1zdA » Sun Mar 29, 2015 12:58 am

It seems they've disabled anonymous access - unfortunately that's happening to often recently. I might have somewhere a mirror of these files.
:PI: :Indigo: :Indigo: :Indigo: :Indy: :Indy: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Octane: :Fuel: :540:

robespierre
Posts: 1577
Joined: Mon Sep 12, 2011 2:28 pm
Location: Boston

Re: Accelgraphics Eclipse PCI

Unread postby robespierre » Sun Mar 29, 2015 2:02 am

IMO anything from Evans+Sutherland is interesting.
:PI: :O2: :Indigo2IMP: :Indigo2IMP:

User avatar
BLAiSE
Posts: 7
Joined: Fri May 14, 2004 10:33 am
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: Accelgraphics Eclipse PCI

Unread postby BLAiSE » Sun Nov 08, 2015 11:52 am

Hi zahal!

I also have an Accelgraphics Eclipse and I still have the drivers: NT4(x86) and NT4(Alpha).
Win2000 drivers doesn't exist.
If you still need them, send me a PM.
I hope it's not against the forum rules...
:320: 2x1GHz PIII, 1GB RAM, 300GB 10K Hitachi HDD, 1600SW, Medea VideoRAID, Windows 2000 :1600SW:


Return to “Miscellaneous Operating Systems/Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest