Yet another VFC compilation error post

SGI hardware problems, solutions, tips, hacks, etc.
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
User avatar
praetor242
Posts: 284
Joined: Thu Feb 23, 2017 5:41 pm
Location: Arlington, TX

Yet another VFC compilation error post

Unread postby praetor242 » Sun Dec 17, 2017 3:44 pm

I'm trying to create a VFO for my Dell E1909W, which is 1440x900@60, but when I compile my vfs file (https://gist.github.com/gwfisher/de68192da33eeec0d03a692837902ea5 it gives me the following errors (https://gist.github.com/gwfisher/76b8487a0d96db12bb80ee666225c2be. No clue why. I've pulled the EDID info from the monitor and also used Arachnoid's modeling calculator, which spit out similar values to the EDID. I think this is a fairly generic monitor. But not sure why it's not compiling. I've been at it all day :( HALP!
:O2: - trajan - R5000 180Mhz - 256 MB RAM - 300GB HDD
:O2: - hadrian - R5000 180Mhz - 128 MB RAM - 147 GB HDD
:Octane2: - augustus - R12000 400Mhz - 512 MB RAM - 300GB HDD - VPro6

User avatar
GRudolf94
Posts: 69
Joined: Sun Dec 10, 2017 2:49 pm
Location: Somewhere in Southern Brazil
Contact:

Re: Yet another VFC compilation error post

Unread postby GRudolf94 » Sun Dec 17, 2017 6:02 pm

It seems to me that you made a mistake down below in the file. For that resolution there are 934 lines total, and 900 active ones, but, if I understood the VFC manpage correctly, shouldn't, in line 51 of your VFS, it be written "repeat 900" instead of "repeat 1050"? That tries to generate sync for more lines than there are on each frame...

I could be very wrong, though, I'm just a noob.
:Indy: R5000@180MHz, 256MB, XL-24, IndyCam
:Indigo2: R10K@195MHz in broken teal case with broken purple bottom, XZ Graphics, missing: RAM, drives/sleds, case bits, PSU; awaiting completion [ATX PSU CONVERSION IN THE WORKS!]
misc: Some Sun stuff, lots of x86 crap, one MSX and a MSX2+, a ZX Spectrum clone, slotloader 400MHz overclocked to 500MHz! iMac G3

User avatar
praetor242
Posts: 284
Joined: Thu Feb 23, 2017 5:41 pm
Location: Arlington, TX

Re: Yet another VFC compilation error post

Unread postby praetor242 » Sun Dec 17, 2017 6:03 pm

Sounds reasonable. Lemme try it.
:O2: - trajan - R5000 180Mhz - 256 MB RAM - 300GB HDD
:O2: - hadrian - R5000 180Mhz - 128 MB RAM - 147 GB HDD
:Octane2: - augustus - R12000 400Mhz - 512 MB RAM - 300GB HDD - VPro6

User avatar
praetor242
Posts: 284
Joined: Thu Feb 23, 2017 5:41 pm
Location: Arlington, TX

Re: Yet another VFC compilation error post

Unread postby praetor242 » Sun Dec 17, 2017 6:22 pm

And that worked :D Thanks!!!
:O2: - trajan - R5000 180Mhz - 256 MB RAM - 300GB HDD
:O2: - hadrian - R5000 180Mhz - 128 MB RAM - 147 GB HDD
:Octane2: - augustus - R12000 400Mhz - 512 MB RAM - 300GB HDD - VPro6

User avatar
GRudolf94
Posts: 69
Joined: Sun Dec 10, 2017 2:49 pm
Location: Somewhere in Southern Brazil
Contact:

Re: Yet another VFC compilation error post

Unread postby GRudolf94 » Sun Dec 17, 2017 7:18 pm

Glad to help! :-D
:Indy: R5000@180MHz, 256MB, XL-24, IndyCam
:Indigo2: R10K@195MHz in broken teal case with broken purple bottom, XZ Graphics, missing: RAM, drives/sleds, case bits, PSU; awaiting completion [ATX PSU CONVERSION IN THE WORKS!]
misc: Some Sun stuff, lots of x86 crap, one MSX and a MSX2+, a ZX Spectrum clone, slotloader 400MHz overclocked to 500MHz! iMac G3

User avatar
praetor242
Posts: 284
Joined: Thu Feb 23, 2017 5:41 pm
Location: Arlington, TX

Re: Yet another VFC compilation error post

Unread postby praetor242 » Sun Dec 17, 2017 7:21 pm

It still glitches when it does 3D graphics though :\ Need to tweak things I guess. Not sure what to tweak. It's a V6 board, and those are touchy.
:O2: - trajan - R5000 180Mhz - 256 MB RAM - 300GB HDD
:O2: - hadrian - R5000 180Mhz - 128 MB RAM - 147 GB HDD
:Octane2: - augustus - R12000 400Mhz - 512 MB RAM - 300GB HDD - VPro6

User avatar
GRudolf94
Posts: 69
Joined: Sun Dec 10, 2017 2:49 pm
Location: Somewhere in Southern Brazil
Contact:

Re: Yet another VFC compilation error post

Unread postby GRudolf94 » Sun Dec 17, 2017 8:35 pm

106MHz should be within the allowable pixel clock for v6. It should glitch out at above 109. But anyway, look into making a reduced blanking mode, that'll reduce the pixel clock and should work ok.
:Indy: R5000@180MHz, 256MB, XL-24, IndyCam
:Indigo2: R10K@195MHz in broken teal case with broken purple bottom, XZ Graphics, missing: RAM, drives/sleds, case bits, PSU; awaiting completion [ATX PSU CONVERSION IN THE WORKS!]
misc: Some Sun stuff, lots of x86 crap, one MSX and a MSX2+, a ZX Spectrum clone, slotloader 400MHz overclocked to 500MHz! iMac G3

User avatar
praetor242
Posts: 284
Joined: Thu Feb 23, 2017 5:41 pm
Location: Arlington, TX

Re: Yet another VFC compilation error post

Unread postby praetor242 » Sun Dec 17, 2017 8:44 pm

Yeah. The guide I'm following recommends that, so I'm going to fidget with it and see if I can't get it to work right.
:O2: - trajan - R5000 180Mhz - 256 MB RAM - 300GB HDD
:O2: - hadrian - R5000 180Mhz - 128 MB RAM - 147 GB HDD
:Octane2: - augustus - R12000 400Mhz - 512 MB RAM - 300GB HDD - VPro6


Return to “SGI: Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests