Indy RAM

SGI hardware problems, solutions, tips, hacks, etc.
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
shuveb
Posts: 8
Joined: Sat Sep 09, 2017 11:40 pm

Indy RAM

Unread postby shuveb » Wed Sep 13, 2017 7:36 pm

After my Indy refused to boot, I figured out that the only way to bring it back up is to remove 4 out of the installed 8x8MB modules. I did try and clean both the RAM modules and the sockets themselves. But no luck so far. I am stuck with 32MB RAM.

I tried looking on eBay, but I really don't see a lot of true parity, non-EDO RAM being sold in set of fours, which I need now. What would you guys do and where would you buy compatible RAM?

I did check out SGI Depot, but didn't come up with anything there either.

robespierre
Posts: 1554
Joined: Mon Sep 12, 2011 2:28 pm
Location: Boston

Re: Indy RAM

Unread postby robespierre » Wed Sep 13, 2017 8:17 pm

You can identify whether a SIMM is parity and FPM by reading the part number on the chips. See http://www.chipmunk.nl/DRAM/
Companies that service old Macs may have them in stock (but they mostly would not be parity).
If you can't find it elsewhere you can use a company like MemoryX that carries all types of memory at pretty decent prices.
:PI: :O2: :Indigo2IMP: :Indigo2IMP:

User avatar
johnnym
Donor
Donor
Posts: 176
Joined: Sun Sep 04, 2016 9:53 pm

Re: Indy RAM

Unread postby johnnym » Wed Sep 13, 2017 11:14 pm

shuveb wrote:I did check out SGI Depot, but didn't come up with anything there either.

Have you already checked Ian's Parts/Spares page?
:Indy: :O2: :Octane: :Octane2: :O200: = :O200: - :O200: = :O200: (O200 cluster w/2 GIGAchannel cabinets)
[ ( hp ) ] 712/80 c3000 (dead) :hpserv: (J5600) c3700 c3750 c8000 rp2470 :rx2600: (rx2620) rx4640
| d | i | g | i | t | a | l | AXPpci33 AlphaStation 200 AlphaStation 255 PWS 500au AlphaServer DS20E AlphaServer DS25
C O B A L T Qube 2 Qube 3 RaQ RaQ 2 RaQ 4r RaQ XTR

mazzinia
Posts: 97
Joined: Thu Nov 18, 2010 1:14 pm
Location: Italy

Re: Indy RAM

Unread postby mazzinia » Thu Sep 14, 2017 2:05 am

Did you try the ram you removed, in place of the 32mb ? ( Just to make sure )
If you did, try each of the 4 in combination with 3 of the 4 known working, to see how many modules failed ( no point in buying 4 if just one is faulty, by example )
:O2: :Fuel: HP c8000 Digital PWS 500au (x2) , IBM 9402-P03

shuveb
Posts: 8
Joined: Sat Sep 09, 2017 11:40 pm

Re: Indy RAM

Unread postby shuveb » Fri Sep 15, 2017 8:13 pm

robespierre, those are excellent resources, thanks!

johnnym, when I first took a look, I didn't find anything. I see a couple of RAM parts listed for the Indy now. I'll email him and see how to get this going.

mazzinia, I did that. And I also think out of the 4, there is one in particular that is faulty. I see some corrosion.


Return to “SGI: Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest