Indigo2 Doesn't Turn On After PSU Swap

SGI hardware problems, solutions, tips, hacks, etc.
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
User avatar
itsvince725
Posts: 133
Joined: Sun Nov 06, 2016 2:03 pm
Location: Quakertown, Pennsylvania, USA

Indigo2 Doesn't Turn On After PSU Swap

Unread postby itsvince725 » Thu Jun 08, 2017 12:34 pm

My Indigo2 (teal R4400, non-Extreme graphics) had a weak PSU that wasn't letting it boot properly. I decided to upgrade to an IMPACT PSU so I could add IMPACT graphics in the future. However, after installing the "new" PSU, the system won't turn on at all. Was I sold a bad PSU or is there some trick I'm missing here?
:Indigo2: :Indy:

User avatar
kjaer
Posts: 424
Joined: Wed May 07, 2008 7:47 pm
Location: Seattle, WA
Contact:

Re: Indigo2 Doesn't Turn On After PSU Swap

Unread postby kjaer » Thu Jun 08, 2017 12:59 pm

If you have an IMPACT PSU and no IMPACT graphics, you're meant to plug the 3.3v power lead into a terminator board, which would normally be on the side of the PSU. I don't know what happens if you don't do this, though.
:OnyxR: :IRIS3130: :IRIS2400: :Onyx: :ChallengeL: :4D220VGX: :Indigo: :Octane: :Cube: :Indigo2IMP: :Indigo2: :Indy:

User avatar
itsvince725
Posts: 133
Joined: Sun Nov 06, 2016 2:03 pm
Location: Quakertown, Pennsylvania, USA

Re: Indigo2 Doesn't Turn On After PSU Swap

Unread postby itsvince725 » Thu Jun 08, 2017 1:05 pm

I have the connector plugged into the side, yes. I made sure to do that before I powered it on, and then I made sure it was connected afterwards.
:Indigo2: :Indy:

robespierre
Posts: 1552
Joined: Mon Sep 12, 2011 2:28 pm
Location: Boston

Re: Indigo2 Doesn't Turn On After PSU Swap

Unread postby robespierre » Thu Jun 08, 2017 3:21 pm

There are two cables: the blue flex cable for power, and a small KK twisted pair cable for power sense. They should both be plugged into the terminator board.
:PI: :O2: :Indigo2IMP: :Indigo2IMP:

User avatar
itsvince725
Posts: 133
Joined: Sun Nov 06, 2016 2:03 pm
Location: Quakertown, Pennsylvania, USA

Re: Indigo2 Doesn't Turn On After PSU Swap

Unread postby itsvince725 » Thu Jun 08, 2017 5:40 pm

Okay, plugged the black and yellow wire cable into the little board on the side of the PSU and still nothing. :(

I guess I have to go after this eBay seller for money now, great...
:Indigo2: :Indy:


Return to “SGI: Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests