Old Octane + V12

SGI hardware problems, solutions, tips, hacks, etc.
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
User avatar
duck
Donor
Donor
Posts: 737
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:22 pm
Location: Jakobstad, Finland
Contact:

Old Octane + V12

Unread postby duck » Fri Dec 17, 2010 11:47 am

So silly me saw an auction for a cheap V12 and bought it, not thinking that my old octane only has Xbow 1.3. As far as I can tell, it is probably the issue, even if I also have the older PSU.

I'm seeing the following things:

Diagnostics from the console screen starts, but after "press ESC to quit" the screen turns black and nothing
happens (I suppose it might be running and I'm just too impatient to wait)
'single' from the console loads the kernel but does nothing else
booting the system (with Odyssey graphics drivers, used a V6 before) seems to work properly, until the login screen, I get a dark screen with random pixels, X pointer, hourglass ponter and then the signal is lost.

Is this a case of too old Xbow? Or something else?










?

User avatar
recondas
Moderator
Moderator
Posts: 5441
Joined: Sun Jun 06, 2004 5:55 pm
Location: NC - USA

Re: Old Octane + V12

Unread postby recondas » Fri Dec 17, 2010 11:54 am

This SGI document gives the official version of what's required: http://techpubs.sgi.com/library/tpl/cgi ... /pr01.html
***********************************************************************
Welcome to ARMLand - 0/0x0d00
running...(sherwood-root 0607201829)
* InfiniteReality/Reality Software, IRIX 6.5 Release *
***********************************************************************

User avatar
duck
Donor
Donor
Posts: 737
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:22 pm
Location: Jakobstad, Finland
Contact:

Re: Old Octane + V12

Unread postby duck » Fri Dec 17, 2010 12:11 pm

I see, I did read some other posts here about people using less than the required parts, but perhaps that wasn't for these most powerful ones. (V6 on 1.2 IIRC)

User avatar
guardian452
Donor
Donor
Posts: 3429
Joined: Tue Aug 21, 2007 10:12 pm
Location: United States
Contact:

Re: Old Octane + V12

Unread postby guardian452 » Fri Dec 17, 2010 12:33 pm

Yes, v6/v8 will work with any xbow. For v10/v12 you need xbow 1.4.

User avatar
duck
Donor
Donor
Posts: 737
Joined: Mon Oct 27, 2003 5:22 pm
Location: Jakobstad, Finland
Contact:

Re: Old Octane + V12

Unread postby duck » Fri Dec 17, 2010 5:22 pm

I understand. Fortunately they seem to be easy to get :-)


Return to “SGI: Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests