New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

IBM workstations/servers/mainframes and operating systems (AIX, OS/2, etc.)
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
User avatar
ItsMeOnly
Posts: 288
Joined: Fri Aug 18, 2006 12:56 pm
Location: Warszawa, Poland
Contact:

Re: New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

Unread postby ItsMeOnly » Sun May 02, 2010 3:03 pm

porter wrote:What does a "non proper serial console look like"? Anything from any serial port?

As others suspected, the machine doesn't let me log in from console, only hardware warnings are displayed (BNC token ring not connected), otherwise the machine boots, but is inaccessible and just halts with 517. Looks like I'll need to consult higher power (it has support contract) :)
:Indy: :O2: :Octane2:
DECpc AXP/150, Sun IPX, Ultra 60 (broken), Mac 630, G4 Digital Audio, Amiga 1200T, IBM 7009-C10, HP Envizex a, A180, B132L, C360, C3600.

User avatar
porter
Posts: 2917
Joined: Wed Nov 01, 2006 11:37 pm
Location: NZ

Re: New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

Unread postby porter » Sun May 02, 2010 4:51 pm

ItsMeOnly wrote:BNC token ring not connected


I've never seen token ring on BNC. :)
Land of the Long White Cloud and no Software Patents.

User avatar
ItsMeOnly
Posts: 288
Joined: Fri Aug 18, 2006 12:56 pm
Location: Warszawa, Poland
Contact:

Re: New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

Unread postby ItsMeOnly » Sun May 16, 2010 1:27 pm

porter wrote:
ItsMeOnly wrote:BNC token ring not connected


I've never seen token ring on BNC. :)

Beats me, that what it says.
:Indy: :O2: :Octane2:
DECpc AXP/150, Sun IPX, Ultra 60 (broken), Mac 630, G4 Digital Audio, Amiga 1200T, IBM 7009-C10, HP Envizex a, A180, B132L, C360, C3600.

kev009
Posts: 79
Joined: Wed Nov 12, 2008 9:02 pm
Location: Tempe, Arizona
Contact:

Re: New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

Unread postby kev009 » Sun May 23, 2010 7:39 am

If you only see boot messages but no login on serial, it means either the machine isn't running getty on that serial line or it doesn't like your console cable. You need a fully wired laplink cable for it to be happy.

A workaround is to put the box into service mode, boot from an AIX CD, and go through the menus to get a maintenance shell on the box. Launch 'smit', configure the network adapter, set it for 'now and reboot', and reboot. Now, you should be able to telnet/rlogin in and continue on with setup.

Edit:
Added to my pages here for future reference: http://ps-2.kev009.com:8081/rs6000/serialconsole.html
SGI Fuel, Indy R5k
IBM RS/6000 7006-42T, 7011-250, 7012-397, 7012-G40 (upgraded to 4x 200MHz PPC), ThinkPad 710TE vintage tablet, ThinkPad T400, various System X, NetVista 2800
Sun Ultra 27 Xeon Quad Core 3.20GHz, Sunblade 2500 Silver, SunFire V445
HP c8000

http://ps-2.kev009.com:8081/ - IBM Retro
http://www.kev009.com/ - Blog
Free Usenet access for comp.* heirarchy. Send me a message for posting access.

User avatar
ItsMeOnly
Posts: 288
Joined: Fri Aug 18, 2006 12:56 pm
Location: Warszawa, Poland
Contact:

Re: New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

Unread postby ItsMeOnly » Fri Oct 29, 2010 11:39 am

Ladies and gentlemen!

Since I've been trying to revive all of my gear recently, I gave this one another try: plugged in power, turned the "ignition" key into "OK" position, and pressed starter...erm, power on switch... and while waiting for boot sequence to _ever_ finish, got busy with my work related routines. After quite some time I actually noticed something weird: the LED panel was blank! Worrying, I power-cycled it, this time observing - went thru 517, stopped on 558 for like 3 minutes... and then went through higher numbers, finally bleeping c33 and going blank...

Obviously you can imagine my happiness upon discovering the meaning of that code. It was even greater when, after plugging InfoWindow II, it showed much wanted AIX 4 greeting screen.

Root had no password. Last login was on...










wait for it...







June 16, 2002,

Unfortunately the terminal's keyboard is broken (a and c are almost unusable), so can't really do much for now, but really glad this gentle thing is working.
:Indy: :O2: :Octane2:
DECpc AXP/150, Sun IPX, Ultra 60 (broken), Mac 630, G4 Digital Audio, Amiga 1200T, IBM 7009-C10, HP Envizex a, A180, B132L, C360, C3600.

User avatar
pentium
Posts: 4363
Joined: Mon Aug 28, 2006 6:29 pm
Location: Kamloops, BC

Re: New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

Unread postby pentium » Fri Oct 29, 2010 7:14 pm

ItsMeOnly wrote:Unfortunately the terminal's keyboard is broken (a and c are almost unusable), so can't really do much for now

Punch the key harder. :D
It's fantastic to hear you finally got it running again.
:Crimson: :Onyx: :O2000: :O200: :O200: :PI: :PI: :Indigo: :Indigo: :Indigo: :Octane: :O2: :1600SW: :Indigo2: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Indigo2IMP: :Indy: :Indy: :Indy: :Cube:

Image <-------- A very happy forum member.

SAQ
Posts: 5758
Joined: Wed Jul 19, 2006 8:37 am
Location: Renton, WA

Re: New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

Unread postby SAQ » Fri Oct 29, 2010 8:10 pm

If it's an IBM keyboard you can probably fix it easily.
Damn the torpedoes, full speed ahead!

There are those who say I'm a bit of a curmudgeon. To them I reply: "GET OFF MY LAWN!"

:Indigo: :Octane: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Indy: :PI: :O3x0: :ChallengeL: :O2000R: (single-CM)

User avatar
ItsMeOnly
Posts: 288
Joined: Fri Aug 18, 2006 12:56 pm
Location: Warszawa, Poland
Contact:

Re: New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

Unread postby ItsMeOnly » Wed Feb 29, 2012 2:03 pm

It's alive! IT'S ALIVE... and well, in fact there's X11 and CDE installed, AUI transceiver seems to be on strike though, difficult to tell - keeps telling there's a link even though cable is disconnected.
Image
Now it's network config.

Meet Debussy
ImageImage
Last edited by ItsMeOnly on Sat Mar 30, 2013 3:19 am, edited 1 time in total.
:Indy: :O2: :Octane2:
DECpc AXP/150, Sun IPX, Ultra 60 (broken), Mac 630, G4 Digital Audio, Amiga 1200T, IBM 7009-C10, HP Envizex a, A180, B132L, C360, C3600.

tingo
Posts: 262
Joined: Sat Jun 26, 2010 5:40 pm
Location: Oslo, Norway

Re: New flower stand! RS/6000-C10 (7009-C10)

Unread postby tingo » Fri Mar 02, 2012 2:21 pm

Thanks for the pictures - I enjoyed them.
Torfinn


Return to “IBM”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests