Nekochan Net

Official Chat Channel: #nekochan // irc.nekochan.net
It is currently Sat Apr 19, 2014 4:08 am

All times are UTC - 8 hours


Forum rules


Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.



Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
Unread postPosted: Sun May 02, 2010 2:03 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Aug 18, 2006 11:56 am
Posts: 284
Location: Warszawa, Poland
porter wrote:
What does a "non proper serial console look like"? Anything from any serial port?

As others suspected, the machine doesn't let me log in from console, only hardware warnings are displayed (BNC token ring not connected), otherwise the machine boots, but is inaccessible and just halts with 517. Looks like I'll need to consult higher power (it has support contract) :)

_________________
:Indy: :O2: :Octane2:
DECpc AXP/150, AS600 5/333, Sun IPX, Ultra 60, Mac LC630, Power Mac G4 Digital Audio, Amiga 1200T, IBM 7009-C10, HP Envizex a, A180, B132L, C360, C3600 x2.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Sun May 02, 2010 3:51 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Nov 01, 2006 10:37 pm
Posts: 2913
Location: NZ
ItsMeOnly wrote:
BNC token ring not connected


I've never seen token ring on BNC. :)

_________________
Land of the Long White Cloud and no Software Patents.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Sun May 16, 2010 12:27 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Aug 18, 2006 11:56 am
Posts: 284
Location: Warszawa, Poland
porter wrote:
ItsMeOnly wrote:
BNC token ring not connected


I've never seen token ring on BNC. :)

Beats me, that what it says.

_________________
:Indy: :O2: :Octane2:
DECpc AXP/150, AS600 5/333, Sun IPX, Ultra 60, Mac LC630, Power Mac G4 Digital Audio, Amiga 1200T, IBM 7009-C10, HP Envizex a, A180, B132L, C360, C3600 x2.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Sun May 23, 2010 6:39 am 
Offline

Joined: Wed Nov 12, 2008 8:02 pm
Posts: 75
Location: Tempe, Arizona
If you only see boot messages but no login on serial, it means either the machine isn't running getty on that serial line or it doesn't like your console cable. You need a fully wired laplink cable for it to be happy.

A workaround is to put the box into service mode, boot from an AIX CD, and go through the menus to get a maintenance shell on the box. Launch 'smit', configure the network adapter, set it for 'now and reboot', and reboot. Now, you should be able to telnet/rlogin in and continue on with setup.

Edit:
Added to my pages here for future reference: http://ps-2.kev009.com:8081/rs6000/serialconsole.html

_________________
SGI Fuel, Indy R5k
IBM RS/6000 7006-42T, 7011-250, 7012-397, 7012-G40 (upgraded to 4x 200MHz PPC), ThinkPad 710TE vintage tablet, ThinkPad T400, various System X, NetVista 2800
Sun Ultra 27 Xeon Quad Core 3.20GHz, Sunblade 2500 Silver, SunFire V445
HP c8000

http://ps-2.kev009.com:8081/ - IBM Retro
http://www.kev009.com/ - Blog
Free Usenet access for comp.* heirarchy. Send me a message for posting access.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Oct 29, 2010 10:39 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Aug 18, 2006 11:56 am
Posts: 284
Location: Warszawa, Poland
Ladies and gentlemen!

Since I've been trying to revive all of my gear recently, I gave this one another try: plugged in power, turned the "ignition" key into "OK" position, and pressed starter...erm, power on switch... and while waiting for boot sequence to _ever_ finish, got busy with my work related routines. After quite some time I actually noticed something weird: the LED panel was blank! Worrying, I power-cycled it, this time observing - went thru 517, stopped on 558 for like 3 minutes... and then went through higher numbers, finally bleeping c33 and going blank...

Obviously you can imagine my happiness upon discovering the meaning of that code. It was even greater when, after plugging InfoWindow II, it showed much wanted AIX 4 greeting screen.

Root had no password. Last login was on...










wait for it...







June 16, 2002,

Unfortunately the terminal's keyboard is broken (a and c are almost unusable), so can't really do much for now, but really glad this gentle thing is working.

_________________
:Indy: :O2: :Octane2:
DECpc AXP/150, AS600 5/333, Sun IPX, Ultra 60, Mac LC630, Power Mac G4 Digital Audio, Amiga 1200T, IBM 7009-C10, HP Envizex a, A180, B132L, C360, C3600 x2.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Oct 29, 2010 6:14 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Aug 28, 2006 5:29 pm
Posts: 4258
Location: Kamloops, BC
ItsMeOnly wrote:
Unfortunately the terminal's keyboard is broken (a and c are almost unusable), so can't really do much for now

Punch the key harder. :D
It's fantastic to hear you finally got it running again.

_________________
:Crimson: :Onyx: :O2000: :O200: :O200: :PI: :Indigo: :Indigo: :Indigo: :Octane: :O2: :1600SW: :Indigo2: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Indigo2IMP: :Indy: :Indy: :Indy: :Cube:

Image <-------- A very happy forum member.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Oct 29, 2010 7:10 pm 
Offline

Joined: Wed Jul 19, 2006 7:37 am
Posts: 5735
Location: Renton, WA
If it's an IBM keyboard you can probably fix it easily.

_________________
Damn the torpedoes, full speed ahead!

There are those who say I'm a bit of a curmudgeon. To them I reply: "GET OFF MY LAWN!"

:Indigo: :Octane: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Indy: :PI: :O3x0: :ChallengeL: :O2000R: (single-CM)


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Wed Feb 29, 2012 1:03 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Aug 18, 2006 11:56 am
Posts: 284
Location: Warszawa, Poland
It's alive! IT'S ALIVE... and well, in fact there's X11 and CDE installed, AUI transceiver seems to be on strike though, difficult to tell - keeps telling there's a link even though cable is disconnected.
Image
Now it's network config.

Meet Debussy
ImageImage

_________________
:Indy: :O2: :Octane2:
DECpc AXP/150, AS600 5/333, Sun IPX, Ultra 60, Mac LC630, Power Mac G4 Digital Audio, Amiga 1200T, IBM 7009-C10, HP Envizex a, A180, B132L, C360, C3600 x2.


Last edited by ItsMeOnly on Sat Mar 30, 2013 2:19 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Mar 02, 2012 1:21 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 26, 2010 4:40 pm
Posts: 220
Location: Oslo, Norway
Thanks for the pictures - I enjoyed them.

_________________
Torfinn


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group