What IBM hardware do we have..?

IBM workstations/servers/mainframes and operating systems (AIX, OS/2, etc.)
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
User avatar
Geoman
Donor
Donor
Posts: 825
Joined: Thu May 26, 2005 3:37 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby Geoman » Mon Jan 07, 2013 3:00 pm

pentium wrote:Porn Bump.

Is this a PS/2 ?
:Indy: :O2: :O2: :Indigo: :Indigo2IMP: :Octane: :Octane2: :Octane2:
SGI - the legend will never die!!

SAQ
Posts: 5871
Joined: Wed Jul 19, 2006 8:37 am
Location: Renton, WA

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby SAQ » Mon Jan 07, 2013 9:57 pm

RS/6000 7030 model 3CT. 70-some MHz Power2 processor, MCA expansion, memory installed in groups of 8 40-bit SIMMS.

And the best "What??" moment of the machine - controlled-distribution Medeco system keys. Which don't lock the on/off switch. Not sure why IBM bothered - but it's a big bother if you get one without the keys.
"Brakes??? What Brakes???"

"I am O SH-- the Great and Powerful"

:Indigo: :Octane: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Indy: :PI: :O3x0: :ChallengeL: :O2000R: (single-CM)

User avatar
smj
Donor
Donor
Posts: 1661
Joined: Mon Nov 12, 2007 7:54 pm
Location: Berkeley, CA, USA, NA, Earth, Sol
Contact:

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby smj » Tue Jan 08, 2013 4:03 am

SAQ wrote:And the best "What??" moment of the machine - controlled-distribution Medeco system keys. Which don't lock the on/off switch. Not sure why IBM bothered - but it's a big bother if you get one without the keys.

They did that for a while with the early RS/6000s, didn't they? ISTR running into this problem with some model 320's (?? This was in 1992...) where people didn't realize the keys were important...
Then? :IRIS3130: ... Now? :O3x02L: :A3504L:- :A3502L: :1600SW:+MLA :Fuel: :Octane2: :Octane: :Indigo2IMP: :Indy: ... Other: DEC :BA213: :BA123: Sun, DG AViiON, NeXT :Cube:

User avatar
miod
Posts: 508
Joined: Fri Oct 09, 2009 2:44 am
Location: Clermont-Ferrand (France)
Contact:

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby miod » Tue Jan 08, 2013 11:33 pm

SAQ wrote:RS/6000 7030 model 3CT. 70-some MHz Power2 processor, MCA expansion, memory installed in groups of 8 40-bit SIMMS.

Isn't the 3CT running at 62.5MHz only?
:Indigo:R3000 (alas, dead) :Indigo:R4000 x4 :Indigo2:R4400 :Indigo2IMP:R4400 x2 :Indigo2:R8000 :Indigo2IMP:R10000 :Indy:R4000PC :Indy:R4000SC :Indy:R4400SC :Indy:R4600 :Indy:R5000SC :O2:R5000 x3 :O2:RM7000 :Octane:2xR10000 :Octane:R12000 :O200:2xR12000 :O200: - :O200:2x2xR10000 :Fuel:R16000 :O3x0:4xR16000 :A350:
among more than 150 machines : Apollo, Data General, Digital, HP, IBM, MIPS before SGI, Motorola, NeXT, SGI, Solbourne, Sun...

creepingfur
Posts: 19
Joined: Sun Aug 17, 2008 12:40 pm
Location: NorCal
Contact:

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby creepingfur » Fri Mar 15, 2013 11:27 pm

I have an IBM p5-505Q ( p5+ 4way @ 1.65 w/ 24GB RAM ) running AIX 7.1 ( with some Linux LPARs ) - which is my primary AIX test/dev system.

I like the 1U form factor a lot ( I think it's the last 1u pSeries ), and the fact it has 4 cores gives it a surprising amount of oomph for not being the latest kit. Though a power6 would be cool - 4 power5+ cores get the job done.

And in regards to the 3CT, I had one as workstation years ago ( when new - when I was working in finance still ) that ran at 67MHz. It had the faster Power2+

User avatar
andarm16
Posts: 7
Joined: Wed May 29, 2013 12:05 pm
Location: Carbondale, IL

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby andarm16 » Sat Jun 01, 2013 6:55 pm

I have an OpenPower 710 (9123-710) 2 way power 5 at 1.65GHZ with 4GB ram. It runs Fedora 18 on bare metal.

I also have a IBM RS/6000 7046-B50, with a 375 MHz PowerPC 604e processor and 384MB of ram that runs AIX 5.3, and has a Matrox Millennium so it can do the whole AIX workstation thing.
SGI: :Fuel: IBM: OpenPower 710; RS/6000 7046-B50 DEC: VaxStation 4000/90; Personal Workstation 500AU; Dec 3000/500; DECSERVER 200/MC

User avatar
ClassicHasClass
Donor
Donor
Posts: 2075
Joined: Wed Jul 25, 2012 7:12 pm
Location: Sunny So Cal
Contact:

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby ClassicHasClass » Sat Jun 01, 2013 6:58 pm

How hot does your POWER5 run and how many watts? I'm pretty good with POWER4, and I'm typing this on a G5, but I've never used a 5.

My personal POWER6 can get toasty, but throttled down through ASMI it "only" consumes around 300W (4.2GHz 2-way, RAID 5 + hot spare).
smit happens.

:Fuel: bigred, 900MHz R16K, 4GB RAM, V12 DCD, 6.5.30
:Indy: indy, 150MHz R4400SC, 256MB RAM, XL24, 6.5.10
:Indigo2IMP: purplehaze, 175MHz R10000, Solid IMPACT
probably posted from Image bruce, Quad 2.5GHz PowerPC 970MP, 16GB RAM, Mac OS X 10.4.11
plus IBM POWER6 p520 * Apple Network Server 500 * RDI PrecisionBook * BeBox * Solbourne S3000 * Commodore 128 * many more...

User avatar
andarm16
Posts: 7
Joined: Wed May 29, 2013 12:05 pm
Location: Carbondale, IL

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby andarm16 » Sat Jun 01, 2013 7:43 pm

ClassicHasClass wrote:How hot does your POWER5 run and how many watts? I'm pretty good with POWER4, and I'm typing this on a G5, but I've never used a 5.

My personal POWER6 can get toasty, but throttled down through ASMI it "only" consumes around 300W (4.2GHz 2-way, RAID 5 + hot spare).


Heat wise, it produces a fair amount. It lives under my bed, and most of the hot air vents under there. (Yes, it's loud, but that doesn't seem to bother me, and I live in a studio apartment so there isn't much else I can do).

Power wise, I have no clue. It's got a 750 watt power supplies if I recall correctly, but how much of that is used, I can't say as I don't have something to measure it with. (If it says so in ASMI, I've also just administered the machine in serial mode so I wouldn't know)
SGI: :Fuel: IBM: OpenPower 710; RS/6000 7046-B50 DEC: VaxStation 4000/90; Personal Workstation 500AU; Dec 3000/500; DECSERVER 200/MC

User avatar
ClassicHasClass
Donor
Donor
Posts: 2075
Joined: Wed Jul 25, 2012 7:12 pm
Location: Sunny So Cal
Contact:

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby ClassicHasClass » Sat Jun 01, 2013 9:12 pm

A bed-rack-mount! I like it. Mine's a deskside, and I have a house, so it sits in the server room. The baffle it came with dampens the noise quite a bit, especially the high-frequency whine.

ASMI doesn't know what the actual usage is, just what the power profile was set to. I measured mine with a Kill-A-Watt.
smit happens.

:Fuel: bigred, 900MHz R16K, 4GB RAM, V12 DCD, 6.5.30
:Indy: indy, 150MHz R4400SC, 256MB RAM, XL24, 6.5.10
:Indigo2IMP: purplehaze, 175MHz R10000, Solid IMPACT
probably posted from Image bruce, Quad 2.5GHz PowerPC 970MP, 16GB RAM, Mac OS X 10.4.11
plus IBM POWER6 p520 * Apple Network Server 500 * RDI PrecisionBook * BeBox * Solbourne S3000 * Commodore 128 * many more...

Kira
Posts: 83
Joined: Sat Feb 05, 2011 4:04 pm
Location: Central CONUS

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby Kira » Mon Jul 01, 2013 2:04 pm

I have two P5 machines, a 520 and a 570, as well as four JS12 blades (4GHz Power6) and two Intel blades in a BladeCenter S.

f10d4
Posts: 37
Joined: Mon Nov 02, 2015 8:01 am
Location: Hungary

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby f10d4 » Wed Nov 04, 2015 9:38 am

Hi there!

We have tons of vintage ibm x86 systems, and ps/1 and many ps/2-s, from powerpc side: an rs6k, a powerseries 850 (6070) and much more.

User avatar
uunix
Donor
Donor
Posts: 1795
Joined: Sun Mar 27, 2011 12:48 pm
Location: Stourbridge / England / UK

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby uunix » Wed Nov 04, 2015 1:39 pm

I have a power5 285 and very nice it is too.

Thanks for listening.
-----------------------------------------------------------------------
Hey Ho! Pip & Dandy!
:Octane2: :O2: :Indigo: :Indy:
-----------------------------------------------------------------------

f10d4
Posts: 37
Joined: Mon Nov 02, 2015 8:01 am
Location: Hungary

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby f10d4 » Thu Nov 05, 2015 12:53 am

<ontopic>
IBM model 6070 (powerseries 850), rs6000 7011/250, not really ibm, but powerpc: 2 motorola powerstacks, and lots of apple g3+. And tons of ps2 and ps1 machines but they're x86 arch. :(

User avatar
ClassicHasClass
Donor
Donor
Posts: 2075
Joined: Wed Jul 25, 2012 7:12 pm
Location: Sunny So Cal
Contact:

Re: What IBM hardware do we have..?

Unread postby ClassicHasClass » Thu Nov 05, 2015 8:52 am

Since we're updating this, I have the HMC for the POWER6 now (which is a x86 IBM system), and of course a ThinkPad 800.
smit happens.

:Fuel: bigred, 900MHz R16K, 4GB RAM, V12 DCD, 6.5.30
:Indy: indy, 150MHz R4400SC, 256MB RAM, XL24, 6.5.10
:Indigo2IMP: purplehaze, 175MHz R10000, Solid IMPACT
probably posted from Image bruce, Quad 2.5GHz PowerPC 970MP, 16GB RAM, Mac OS X 10.4.11
plus IBM POWER6 p520 * Apple Network Server 500 * RDI PrecisionBook * BeBox * Solbourne S3000 * Commodore 128 * many more...


Return to “IBM”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests