Sofimage|3d 4.0 on 1600sw

Video, software tools and techniques on SGI systems.
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
gighindro
Posts: 16
Joined: Tue Jan 17, 2006 1:37 am

Sofimage|3d 4.0 on 1600sw

Unread postby gighindro » Thu Jul 25, 2013 12:57 am

Greetings,
there's a way to change res in SI|3d 4.0 to 1600x1024?
thanks

User avatar
vishnu
Donor
Donor
Posts: 3174
Joined: Sun Mar 18, 2007 3:25 pm
Location: Minneapolis, Minnesota USA

Re: Sofimage|3d 4.0 on 1600sw

Unread postby vishnu » Mon Jul 29, 2013 5:36 pm

Couldn't you just use xsetmon to set the monitor resolution to that and then size the SI window to cover the entire screen?
Project:
Temporarily lost at sea...
Plan:
World domination! Or something...

:Tezro: :Octane2:

User avatar
foetz
Moderator
Moderator
Posts: 6542
Joined: Mon Apr 14, 2003 4:34 am
Contact:

Re: Sofimage|3d 4.0 on 1600sw

Unread postby foetz » Sat Aug 03, 2013 1:17 pm

iirc the main softimage window is sort of custom. i've never been able to do anything else but either stowing or restoring it.

hermessgi
Posts: 10
Joined: Mon Sep 15, 2008 2:21 pm

Re: Sofimage|3d 4.0 on 1600sw

Unread postby hermessgi » Wed May 28, 2014 7:59 pm

Yes you can check the documentation. But I believe under display resolution it says "1024 × 768, 1280 × 1024, 1600 × 1024 (SGI Visual Workstation for Windows only), or 1600 × 1200 (Note: For 1600 × 1024, set the SI_SCREENRES environment variable to SI_1600X1024 for maximum horizontal display.)"
Looks like you can monkey with the environment script to make it work. I know I've set up a Dell 1920x1200 monitor and the SGI 1600x1024 monitor using the SI_SCREENRES environment variable.

User avatar
uunix
Donor
Donor
Posts: 1793
Joined: Sun Mar 27, 2011 12:48 pm
Location: Stourbridge / England / UK

Re: Sofimage|3d 4.0 on 1600sw

Unread postby uunix » Sun Nov 09, 2014 1:45 pm

For anyone who wants more info on this. hermessgi is correct
edit the file /usr/Softimage/Soft3D_4.0/.softimage400 <I presume, the 4.0 and 400 are dependant on your version of softimage.
add the following line for 1600sw monitors.

setenv SI_SCREENRES SI_1600X1024

This works a treat on my o2 with 1600sw.
-----------------------------------------------------------------------
Hey Ho! Pip & Dandy!
:Octane2: :O2: :Indigo: :Indy:
-----------------------------------------------------------------------


Return to “SGI: Video”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest