Nekochan Net

Official Chat Channel: #nekochan // irc.nekochan.net
It is currently Thu Aug 21, 2014 5:57 pm

All times are UTC - 8 hours


Forum rules


Please post your 'hinv' in the following format:

Topic: Kind of machine (O2, Octane, Tezro, Onyx2, etc.), CPU (R10k 250MHz, R12k 300MHz, R16k 1GHz, etc.), RAM, graphics option (Example: Tezro V12 4xR16K 700MHz 4GB)

Body: output of hinv -v (hinv -vm if possible) and /usr/gfx/gfxinfo.

Please wrap the output in BBCode "code" blocks to improve legibility.



Post new topic Reply to topic  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 4:31 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Nov 10, 2003 4:17 pm
Posts: 2229
Location: Edinburgh, Scotland
ShadeOfBlue wrote:
Note the "decrease SGI revenue", the export laws are probably just an excuse :)


Given how fast commodity clusters had already become by then, probably yes.

Irony is, Russia had a better chip anyway (Erebus2K), though it floundered in the end, bought out by SUN.

Ian.


Last edited by mapesdhs on Fri Jun 12, 2009 7:07 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 5:50 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Apr 03, 2007 10:56 pm
Posts: 1467
Location: Stuttgart
Quote:
Note the "decrease SGI revenue", the export laws are probably just an excuse :)


No - the export laws are there any very tough, it is an issue I come up against a lot (certain S/W, H/W I/O speed etc)...

_________________
:ChallengeL: :O2000: :Onyx2: :Onyx: :O2000R: :O2000R: :O2000E: :O2000E: :Onyx2R: :O3000: :0300: :0300: :0300: :Indy: :Indigo2: :Indigo2: :Indigo2IMP: :Octane: :Octane: :Octane2: :Octane2: :Fuel: :Fuel:


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 7:12 am 
Offline

Joined: Tue Feb 24, 2004 4:10 pm
Posts: 9545
mapesdhs wrote:
I read that too somewhere, but it was dumb, whoever thought it up. Paranoia gone mad.

The US has the paranoia quota for the entire world all sewed up. Communists ! Communists ! The totalitarian repressive Commnists are going to eat your children !

We need to institute IQ testing as a voter qualification.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 8:09 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Nov 10, 2003 4:17 pm
Posts: 2229
Location: Edinburgh, Scotland
hamei wrote:
We need to institute IQ testing as a voter qualification.


Hmm... in the UK, I reckon simply being able to speak properly would be a better starting point. 8\


Anyway! Back to more cheery things. Any more upgrades planned for Iceberg?

Ian.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 2:02 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 15, 2008 4:48 pm
Posts: 1887
Location: P.O. Box 121, Pymble, Sydney, NSW 2073, Australia.
hamei wrote:
We need to institute IQ testing as a voter qualification.


In Australia it is illegal not to vote... so all the legally brain dead are forced to vote when they otherwise wouldn't bother ... which is why we have someone who eats their own ear wax during parliament sittings (its on youtube) when not mumbling gibberish and the lead singer of the rock group "Midnight Oil" ruining, I mean running, the country (into the ground).

RR.

_________________
死の神はりんごだけ食べる

開いた括弧は必ず閉じる -- あるプログラマー

:Tezro: :Tezro: :Onyx2R: :Onyx2RE: :Onyx2: :O3x04R: :O3x0: :O200: :Octane: :Octane2: :O2: :O2: :Indigo2IMP: :PI: :PI: :1600SW: :1600SW: :Indy: :Indy: :Indy: :Indy: :Indy:
:hpserv: J5600, 2 x Mac, 3 x SUN, Alpha DS20E, Alpha 800 5/550, 3 x RS/6000, Amiga 4000 VideoToaster, Amiga4000 -030, 733MHz Sam440 AmigaOS 4.1 update 1.

Sold: :Indy: :Indy: :Indy: :Indigo: Tandem Himalaya S-Series Nonstop S72000 ServerNet.

@PymbleSoftware
Current Apps -> https://itunes.apple.com/au/artist/pymb ... d553990081
Cortex ---> http://www.facebook.com/pages/Cortex-th ... 11?sk=info
Minnie ---> http://www.facebook.com/pages/Minnie-th ... 02?sk=info
Github ---> https://github.com/pymblesoftware
Visit http://www.pymblesoftware.com
Search for "Pymble", "InstaElf", "CryWhy" or "Cricket Score Sheet" in the iPad App store or search for "Pymble" or "CryWhy" in the iPhone App store.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 6:07 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 24, 2004 4:10 pm
Posts: 9545
PymbleSoftware wrote:
In Australia it is illegal not to vote...

Funny. We used to sneer at the Communist Bloc countries that did that.

From what I see of Ozztralians in China, seems that Ozz has gone a little strange ? :shock:

Back (sort of) on subject, is it possible to Numalink an O300 to an O350 ? Or does the serial number thingy prevent that ?


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 6:18 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sun Jun 06, 2004 4:55 pm
Posts: 5195
Location: NC - USA
hamei wrote:
is it possible to Numalink an O300 to an O350 ? Or does the serial number thingy prevent that ?
Looks like it's been done before.....
viewtopic.php?f=14&t=12843&

_________________
***********************************************************************
Welcome to ARMLand - 0/0x0d00
running...(sherwood-root 0607201829)
* InfiniteReality/Reality Software, IRIX 6.5 Release *
***********************************************************************


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 6:39 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 24, 2004 4:10 pm
Posts: 9545
recondas wrote:
hamei wrote:
is it possible to Numalink an O300 to an O350 ? Or does the serial number thingy prevent that ?
Looks like it's been done before.....
viewtopic.php?f=14&t=12843&

Nifty. There ya go, wreck. Numa that new arrival on top of the previous O300's and you've got a big-ass deskside for scientific computing :)

Not to beat on the same tired old dead horse but a pervasively multi-threaded web browser would be an ideal application both for us elderly SGI fanboyz AND the new multi-core operators.

WIsh that a thousand hearts and a thousand hands had even one functioning brain cell :(


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 7:01 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sun Jun 06, 2004 4:55 pm
Posts: 5195
Location: NC - USA
hamei wrote:
There ya go, wreck. Numa that new arrival on top of the previous O300's and you've got a big-ass deskside for scientific computing :)
Thought about it - but I'm not sure if IRIX would play nice when it found systems with InfinitePerformace and InfiniteReality graphics Numalinked together.

_________________
***********************************************************************
Welcome to ARMLand - 0/0x0d00
running...(sherwood-root 0607201829)
* InfiniteReality/Reality Software, IRIX 6.5 Release *
***********************************************************************


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Fri Jun 12, 2009 10:12 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 28, 2008 10:08 am
Posts: 669
Location: Boulder, CO
mapesdhs wrote:

Anyway! Back to more cheery things. Any more upgrades planned for Iceberg?

Ian.


Not at the moment. Money is tight as I move on July 15, so I get to join the fantastic rent paying real world.

Upgrades I am looking in to eventually include a V12, (this is top priority as it would let me drive my displays at a decent resolution, but is also the least likely as it is the most expensive), getting a router and some O300s for fun, and getting a DM3 (mostly for completeness, although I am teaching myself Discreet software I really would have nothing to connect it to, my HD camcorder to Final Cut to Flame workflow is working well as is ).

_________________
:0300: <> :0300: :Indy: :1600SW: :1600SW:


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Sat Jun 13, 2009 12:01 am 
Offline

Joined: Tue Feb 24, 2004 4:10 pm
Posts: 9545
bri3d wrote:
Upgrades I am looking in to eventually include a V12, (this is top priority as it would let me drive my displays at a decent resolution, but is also the least likely as it is the most expensive) ...

There's the incentive for more eeprom investigation ! You probably have 99.5% of a V12 right now.


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Sat Jun 13, 2009 8:42 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 28, 2008 10:08 am
Posts: 669
Location: Boulder, CO
hamei wrote:
bri3d wrote:
Upgrades I am looking in to eventually include a V12, (this is top priority as it would let me drive my displays at a decent resolution, but is also the least likely as it is the most expensive) ...

There's the incentive for more eeprom investigation ! You probably have 99.5% of a V12 right now.


Nope - my V10 has only 32MB of RAM chips, and not 128MB like some other V10s that have been spotted. So converting mine would be quite an ordeal at best, and impossible at worst.

I'm still interested in investigating, though - I just don't have any of the required hardware, I can do software only.

_________________
:0300: <> :0300: :Indy: :1600SW: :1600SW:


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Wed Jun 17, 2009 4:24 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sun Jun 06, 2004 4:55 pm
Posts: 5195
Location: NC - USA
bri3d wrote:
In addition, I discovered something new about the Origin 350: It can have one of three types: ..... Chimera Blade (Onyx350 IP?) - happens when V10 is inserted....
This status can be viewed from the brick command, for example:
Code:
rack: 001, slot: 01, partition: none, type: Rackmount WS [2MB flash], serial:NGLxxx, source: EEPROM
rack: 001, slot: 02, partition: none, type: Chimera Server [2MB flash], serial:NRTxxx, source: EEPROM
The L1 controller in my 'graphics added' O350 logs this at boot:
Code:
06/10/09 10:57:08 L1 booting 1.34.8
06/10/09 10:57:08 ChiServ IP53
06/10/09 10:57:08 Checking for Type
06/10/09 10:57:08  - ChiBlade Type set
I'll try manually setting the system type and check again after the next boot or L1 reset.

_________________
***********************************************************************
Welcome to ARMLand - 0/0x0d00
running...(sherwood-root 0607201829)
* InfiniteReality/Reality Software, IRIX 6.5 Release *
***********************************************************************


Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Sun Jun 28, 2009 11:53 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 28, 2008 10:08 am
Posts: 669
Location: Boulder, CO
Bump - as is detailed in the first post in this thread, recondas helped me find out that my theories regarding make rmws 1 and serial security were incorrect. make rmws 1 (and the Rackmount WS) type *do NOT* prevent the system from taking L2 serials - they just need a new prefix, the letter P instead of M.
The systems can then be NUMALinked to each other with matching P serial numbers.

So now I have a pretty Tezro Rackmount Workstation! :)


Attachments:
P6280203.JPG
P6280203.JPG [ 1.12 MiB | Viewed 538 times ]
P6280202.JPG
P6280202.JPG [ 1.67 MiB | Viewed 538 times ]

_________________
:0300: <> :0300: :Indy: :1600SW: :1600SW:
Top
 Profile  
 
Unread postPosted: Sun Jun 28, 2009 6:11 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 24, 2004 4:10 pm
Posts: 9545
bri3d wrote:
So now I have a pretty Tezro Rackmount Workstation! :)

Does that mean that Tezro owners could choose the Onyx3 Infinite Performance supercomputer option ?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group