Page 1 of 1

Blender 2.36 released

Posted: Thu Dec 23, 2004 7:20 am
by ChiaHos
Love it or hate it, here it is:

http://www.blender3d.org/cms/Blender.31.0.html

I switched back to the 7.3.1.3m compiler, and
I have had one user report that it is more stable
on older machines now.

Chris

Posted: Sun Dec 26, 2004 8:39 am
by skywriter
welp, byebye hi-impact at least for ALT-Z.

actually can't get ALT-Z to work right on MXE or V6. it's ok on VW320.

Posted: Mon Dec 27, 2004 4:14 am
by squeen
Nice. Thanks!

Re: Blender 2.36 released

Posted: Mon Dec 27, 2004 9:58 am
by GeneratriX
ChiaHos wrote:Love it or hate it, here it is:

http://www.blender3d.org/cms/Blender.31.0.html


Cool!; Argentine still pushing caracter animators around the world!
...The new Blender splash is from an animator from "Rio Gallegos/Republica Argentina" -> VenomGFX!

Take a look of what Blender can do on good hands:


Image

Image

Image

Image



More info about VenomGFX:

http://niel.seyanim.com/userinfo.php?uid=8

http://www.centralsource.com/blenderart/profile.php?uid=63

http://www.venomgfx.com.ar/wips


...just to put it clearest: I'm not related on any way with VenomGFX; but I've founded his work very interesting.

Posted: Mon Dec 27, 2004 2:21 pm
by praetorius
I love the dinosaur. He's so cute. :D I agree. It's amazing what Blender can do if you take the time to learn it really well. I went to Sundance and there were quite a few indie producers who are planning on doing full length indie films using blender for all the effects work. Pretty awesome.

Posted: Tue Dec 28, 2004 9:31 am
by gandalf
I had no report that 2.36 works fine for me, Hos ! :-) I will work on it as soon as I can. I was busy with other things.
I begin also to suspect that hy system is hosed, although I don't have the problem with other applications. Maybe next year I'll do a clean install. It amazes me that "one user reported". Possible that it affects only me ? I got the computer with the OS preinstalled, maybe something really hidden is non-standard.

For now, good that IRIX continues to live in Blender and I ask every Irix/Blender user to help report, detect and possibly fix bugs too.

Posted: Wed Dec 29, 2004 1:12 pm
by skywriter
gandalf wrote:I had no report that 2.36 works fine for me, Hos ! :-) I will work on it as soon as I can. I was busy with other things.
I begin also to suspect that hy system is hosed, although I don't have the problem with other applications. Maybe next year I'll do a clean install. It amazes me that "one user reported". Possible that it affects only me ? I got the computer with the OS preinstalled, maybe something really hidden is non-standard.

For now, good that IRIX continues to live in Blender and I ask every Irix/Blender user to help report, detect and possibly fix bugs too.


ALT-Z doesn't work on any my blender usable systems. and no i didn't use the bug tracker because it's too annoying since anonymous login was disabled (i always entered my email).

you get uber-toon shaded in 3D window instead of shaded view.

Posted: Wed Dec 29, 2004 5:09 pm
by skywriter
well one good thing about down reving to 7.3.1.3m, i can use my o2 at 6.5.15f again. bad news is, it does work with ALT-Z either.

Posted: Thu Dec 30, 2004 1:55 am
by gandalf
hmm, alt-z seems to work here on my indy with XZ...

Posted: Thu Dec 30, 2004 2:04 am
by gandalf
hmm.. I must correct myself. WIth some scenes... I get weird results too. Some objets are shaded some may be uber-toon :) like one big flat color. If it is grey they get invisible :)

I verified though that the same scene on MacosX has the same result... So it is a generic blender problem, not a specific IRIX one. YOu might indeed take 5 minutes of your time and post a bug report.

Posted: Thu Dec 30, 2004 4:33 am
by skywriter
gandalf wrote:hmm.. I must correct myself. WIth some scenes... I get weird results too. Some objets are shaded some may be uber-toon :) like one big flat color. If it is grey they get invisible :)

I verified though that the same scene on MacosX has the same result... So it is a generic blender problem, not a specific IRIX one. YOu might indeed take 5 minutes of your time and post a bug report.


the lostride2.blend from 'old' blender (surely everyone must have this!) displays the problem perfectly. and no, i don't have 5 minutes for that website. i dont' remember my password, and I have WAY too many of THOSE to remember.

Posted: Mon Jan 03, 2005 7:09 am
by ChiaHos
Diego: Yeah, the carrot is really cool. I was fortunate to be on
the splash committee this time, and that was definitely my
favorite.

Others: I mentioned the issue to Ton on irc and he says he
does not see the problem on his OS X machine. He points
to a changelog entry:

- Game engine: Objects without texture faces now render in their assigned Material colors, and with lighted faces. This shows with ALT+Z textured view mode too.

Could this be the source of the issue? Certainly a screenshot
would be helpful.

Chris

Posted: Mon Jan 03, 2005 6:01 pm
by skywriter
ChiaHos wrote: Game engine: Objects without texture faces now render in their assigned Material colors, and with lighted faces. This shows with ALT+Z textured view mode too.

Could this be the source of the issue? Certainly a screenshot
would be helpful.

Chris


yeah, thats what i thought i was seeing. at the time i was observing a difference in visual results between my windows machines, and my irix machines (all sgi, of course). now i'm not sure there is a difference. so little time to check. the irix ones didn't seem to be lighted correctly... it's certainly not a dropdead problem.

Posted: Tue Jan 04, 2005 3:32 am
by MattPayne
:) for the first time in my life, ive been able to build an object in 3D with textures and bits of transparency :) and all the walls line up!!

Im now a huge blender fan :D