Page 1 of 1

Sgi cube for 3ds max

Posted: Mon May 12, 2008 6:10 am
by fvador59
Hi all,
I need the Sgi Cube logo (file readable in 3ds Max).
Iv' found only one here for blender :(
Any help will be very very nice.
Thanks a lot

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Mon May 12, 2008 6:31 am
by joerg
In the early days of 3dmax there was a SGI cube plugin. With 2 simple mouse clicks it was possible to create the cube.

IIRC we have already a thread about somewhere.

Look at http://forums.nekochan.net/viewtopic.php?f=11&t=15126&p=118857&hilit=sgi+plugin#p118857l

regards
Joerg

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Mon May 12, 2008 6:35 am
by fvador59
Yes Joerg i saw it ;)
But this kind of plugins was for veryyy old MAX release.

I've seen one time on the web an Sgi cube file for 3ds but didn't download it and now can't remember where it was ...argggg :oops:

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Mon May 12, 2008 6:38 am
by Brombear
Not that I know much of blender or 3dmax anyway, but I would look for a more neutral format like obj or vrml, I am sure that both can read and write them.

Welcome to the wonderful world of file formats.

Matthias

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Tue May 13, 2008 7:25 am
by fvador59
I've found all i needed. ;)
Thx again.

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Mon Jul 07, 2008 4:51 am
by squeen
Care to share?

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Sun Jul 13, 2008 2:12 am
by fvador59
of course men ;)
PM if u need it.
This is the final result.Hope you will like it :
http://fr.youtube.com/watch?v=cujNLAu6YaI

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Tue Jul 15, 2008 1:11 am
by JacquesT
fvador59 wrote:of course men ;)
PM if u need it.
This is the final result.Hope you will like it :
http://fr.youtube.com/watch?v=cujNLAu6YaI


Very Nice! (Although I can't speak a word of French!)

Can you provide a short bit on the construction of the vid? What programs, hardware, timescales etc?

Jacques.

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Tue Jul 15, 2008 9:04 am
by fvador59
Thank you for your nice comments.

3DS MAX, photoshop, After Effects and Premiere were used for this project.
A very simple clip was asked this time.
That's what SGI wanted and this is the result the needed.

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Fri Jul 18, 2008 7:21 am
by zarma
YEAH! :D
i like it, now we have to wait 20 years more ;)

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Wed Aug 06, 2008 1:35 am
by Martin Steen
I know, I am late - but here is a cube I made with Wings3D:

http://www.martin-steen.de/sgi/sgi-logo.3ds

Best regards, Martin

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Tue Dec 30, 2008 12:02 am
by lomaany
What is a Boolean in 3D STUDIO MAX? I’m a student in school and got a final 2morro. Our text book sucks and doesn’t explain anything. Can someone tell me what a Boolean is? And what it does? In 3D STUDIO MAX

Re: Sgi cube for 3ds max

Posted: Tue Dec 30, 2008 8:44 pm
by GeneratriX
lomaany wrote:What is a Boolean in 3D STUDIO MAX? I’m a student in school and got a final 2morro. Our text book sucks and doesn’t explain anything. Can someone tell me what a Boolean is? And what it does? In 3D STUDIO MAX


Do you mean a Boolean Operation? This is to add, intersect, or substract two or more objects between them, getting a third object which is the addition, intersection, or substraction of those elements... (I'm not a big fan for 3DS Max anymore since lots of years, but I really enjoy Blender a lot! ;) B.T.W.: ...I hope this short and humble intro helps a bit!)