l1cmd serial all

New to SGIs? Need help getting things going? This is the forum for you!
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
diegel
Posts: 302
Joined: Tue Nov 17, 2009 2:08 am
Location: Hamburg, Germany

l1cmd serial all

Unread postby diegel » Thu Mar 29, 2012 3:29 am

I wonder how to update the serial information in L1. I added additional RAM to my Tezro, it is shown by hinv, but not by "l1cmd serial all". I entered update and enableall in PROM, but it still shows "no hardware detected" for the DIMMs with new RAM.
:Tezro: :Fuel: :Octane2: :Octane: :Onyx2: :O2+: :O2: :Indy: :Indigo: :Cube:

hamei
Posts: 10192
Joined: Tue Feb 24, 2004 4:10 pm
Location: over the rainbow

Re: l1cmd serial all

Unread postby hamei » Thu Mar 29, 2012 5:12 am

diegel wrote:I wonder how to update the serial information in L1. I added additional RAM to my Tezro, it is shown by hinv, but not by "l1cmd serial all". I entered update and enableall in PROM, but it still shows "no hardware detected" for the DIMMs with new RAM.

If you don't get a more intelligent suggestion, you could try moving them around so that the serial #'s in several slots were wrong. The only time I've had that problem was with mismatched memory pairs disabling some slots (the memory was not mismatched but the slot numbering was not what I thought) and an <enableall> fixed everything.

User avatar
recondas
Moderator
Moderator
Posts: 5323
Joined: Sun Jun 06, 2004 5:55 pm
Location: NC - USA

Re: l1cmd serial all

Unread postby recondas » Wed Apr 25, 2012 10:52 am

diegel wrote:I wonder how to update the serial information in L1. I added additional RAM to my Tezro, it is shown by hinv, but not by "l1cmd serial all". I entered update and enableall in PROM, but it still shows "no hardware detected" for the DIMMs with new RAM.


If you haven't already, try a reboot_l1, or better yet, completely remove power from the system/L1 (i.e., pull the plug). That will cause the L1 to re-inventory all the hardware that it queries via the I2C bus.

Sorry for the delayed response - somehow I missed your post on the first go-round.
***********************************************************************
Welcome to ARMLand - 0/0x0d00
running...(sherwood-root 0607201829)
* InfiniteReality/Reality Software, IRIX 6.5 Release *
***********************************************************************

diegel
Posts: 302
Joined: Tue Nov 17, 2009 2:08 am
Location: Hamburg, Germany

Re: l1cmd serial all

Unread postby diegel » Fri May 04, 2012 1:21 am

Thanks Recondas, 'l1cmd reboot_l1' works for me. I wasn't aware that the L1 is running even if the system is powered down.
:Tezro: :Fuel: :Octane2: :Octane: :Onyx2: :O2+: :O2: :Indy: :Indigo: :Cube:

User avatar
recondas
Moderator
Moderator
Posts: 5323
Joined: Sun Jun 06, 2004 5:55 pm
Location: NC - USA

Re: l1cmd serial all

Unread postby recondas » Fri May 04, 2012 8:11 am

diegel wrote:Thanks Recondas, 'l1cmd reboot_l1' works for me.
You're welcome, and again, thanks for the follow up.
***********************************************************************
Welcome to ARMLand - 0/0x0d00
running...(sherwood-root 0607201829)
* InfiniteReality/Reality Software, IRIX 6.5 Release *
***********************************************************************


Return to “Getting Started, Documentation, Tips & Tricks”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests