(Octane) System hang after "Starting new eventmond"

New to SGIs? Need help getting things going? This is the forum for you!
Forum rules
Any posts concerning pirated software or offering to buy/sell/trade commercial software are subject to removal.
paulfred
Posts: 107
Joined: Thu May 22, 2008 5:01 am

(Octane) System hang after "Starting new eventmond"

Unread postby paulfred » Sun Sep 26, 2010 3:35 am

Finally got to install 6.5.29 on the Octane, but this system doesn't seem to like me.
When I first boot the OS I get

Code: Select all

IRIX Release 6.5 IP30 Version 01090133 System V - 64 Bit
Copyright 1987-2006 Silicon Graphics, Inc.
All Rights Reserved.

The system is coming up.

network: WARNING: IRIS's Internet address is the default.
Using standalone network mode.
UX:mv: ERROR: /etc/resolv.conf - No such file or directory
Warning:  Internet Gateway web server running as root.
          Use "chkconfig webface_apache off" to disable.
Doing firstrun configuration...
Running /etc/rc2.d/S76esp verify...
Creating event manager directory...
Initializing event manager subscription file...
...Loading private actions...
Starting new eventmond...


And after that it hangs on the serial console. I'm able to get in over telnet but halt for instance doesn't work...
:Fuel: :Octane: :O2: :1600SW:
Apple Mac Pro 1,1, IBM p275, IBM p285, IBM 43p140, Sun Fire 280R, HP C8000, Fujitsu Primepower 250, HP rx4640

User avatar
recondas
Moderator
Moderator
Posts: 5441
Joined: Sun Jun 06, 2004 5:55 pm
Location: NC - USA

Re: (Octane) System hang after "Starting new eventmond"

Unread postby recondas » Sun Sep 26, 2010 5:28 am

You might try booting into single user mode:
stop at the PROM, select option 5, type "single" <no quotes> and press enter.

Once booted, I'd suggest following the IRIX Installation and Customization nekowiki as a template to see if the errors are correctable.

I'd also turn off ESP - "chkconfg esp off" and turn on verbose boot messages with "chkconfig verbose on"<again without the quotes>.
***********************************************************************
Welcome to ARMLand - 0/0x0d00
running...(sherwood-root 0607201829)
* InfiniteReality/Reality Software, IRIX 6.5 Release *
***********************************************************************

paulfred
Posts: 107
Joined: Thu May 22, 2008 5:01 am

Re: (Octane) System hang after "Starting new eventmond"

Unread postby paulfred » Sun Sep 26, 2010 6:55 am

Thanks! With esp off the system is running now just fine :D
:Fuel: :Octane: :O2: :1600SW:
Apple Mac Pro 1,1, IBM p275, IBM p285, IBM 43p140, Sun Fire 280R, HP C8000, Fujitsu Primepower 250, HP rx4640

User avatar
eudatux23
Posts: 97
Joined: Mon Dec 19, 2011 4:52 am
Location: Sonsbeck, Germany
Contact:

Re: (Octane) System hang after "Starting new eventmond"

Unread postby eudatux23 » Sun Oct 26, 2014 9:58 am

Thank you very very much! I had the same problem today on my Octane and after turning esp off, it worked like a charme!

Can someone tell me, what this service esp does? Thanks
:Octane2: SGI Octane 2 - Dual R12K 400 MHz - 250 0MB RAM - 73 GB HDD - vPro v12 - IRIX 6.5.30
:Indigo2IMP: SGI Indigo² - R10K 175 MHz - 320 MB RAM - 73 GB SCSI HDD - High Impact-AA + TRAM - IRIX 6.5.22f
:O2: SGI O2 - R5K 180 MHz - 96 MB RAM - 18 GB HDD - CRM - IRIX 6.5.30

User avatar
nongrato
Posts: 215
Joined: Thu May 15, 2014 5:24 am
Location: SPb, RU
Contact:

Re: (Octane) System hang after "Starting new eventmond"

Unread postby nongrato » Sun Oct 26, 2014 10:21 am

eudatux23 wrote:Can someone tell me, what this service esp does? Thanks



http://techpubs.sgi.com/library/tpl/cgi ... /ch01.html
:Octane2: :320:

User avatar
eudatux23
Posts: 97
Joined: Mon Dec 19, 2011 4:52 am
Location: Sonsbeck, Germany
Contact:

Re: (Octane) System hang after "Starting new eventmond"

Unread postby eudatux23 » Sun Oct 26, 2014 11:19 am

Thanks!
:Octane2: SGI Octane 2 - Dual R12K 400 MHz - 250 0MB RAM - 73 GB HDD - vPro v12 - IRIX 6.5.30
:Indigo2IMP: SGI Indigo² - R10K 175 MHz - 320 MB RAM - 73 GB SCSI HDD - High Impact-AA + TRAM - IRIX 6.5.22f
:O2: SGI O2 - R5K 180 MHz - 96 MB RAM - 18 GB HDD - CRM - IRIX 6.5.30


Return to “Getting Started, Documentation, Tips & Tricks”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests